2/5/13

GOTET DE PANNA COTTA DE SPECULOOS, PERES CARAMELITZADES AL COINTREAU I NATA SAFRANADA




d'una escapadeta que vam fer fa ja uns dies per terres del conflent -magnífic racó- vaig portar uns paquetets de speculoos, aquestes galetes especiades de tanta tradició en els països baixos i frança.... a casa ens agraden molt, i després de tastarles soles, amb xocolata o acompanyant el cafè amb llet,  amb les que varen quedar, vaig fer una deliciosa crema de speculos, ideal per untar sobre una torrada o farcir un brioix o un pa de pessic .. i amb la crema va sortir una panna cotta de speculoos i amb la panna cotta i unes peres.... vaja unes galetetes d'allò més que aprofitades... ho tenia pensat de fer amb galetes napolitanes, o amb chiquilin_ també unes de les preferides a casa_ o amb les maria de tota la vida ... vaja, que per escollir que no quedi  ....





Despatxeu

-2 peres 
-6 galetes speculoos
-1 cullerada de Cointreau
-30 g de mantega
-80 gr de sucre de llustre

Pel paté de speculoos.
-300 ml. de llet concentrada 
-200 g de speculoos
-100 g de mantega
-2 culleradetes de cafè de suc de llimona
-1 cullerada d’oli de gira-sol
-1 fulla de gelatina

Per a la panna cotta de speculoos.
-1 full de gelatina
-75 gr de paté de speculoos
-60 ml de llet
-200 ml de nata liquida 35 %

Per a la nata safranada.
-1 pessic de safrà  
-150 ml de nata liquida 35%
-1 cullerada plena de sucre de llustre



Preparació:

1.- Pel paté de speculoos. En un bol amb aigua freda, rehidrateu el full de gelatina. En un processador, tritureu els speculoos i barregeu-ho amb la llet concentrada. Al microones foneu la mantega i barregeu-la amb l’oli. Incorporeu-ho en un fil com si d’una maionesa es tractes a la mescla anterior. Escalfeu el suc de llimona i desfeu-hi la fulla de gelatina ben escorreguda. Incorporeu-ho al processador fins que tot estigui ben barrejat. Ompliu uns pots i un cop freds els podeu guardar a la nevera-.

2.- Per a la panna cotta de speculoos. Rehidrateu en un bol d’aigua freda la fulla de gelatina. En un cassó escalfeu la nata liquida, la llet, el paté de speculoos fins que arribi a bullir. Retireu-ho del foc i incorporeu-hi la fulla de gelatina ben escorreguda. Ompliu el fons dels gotets i reserveu-ho.


3.- Peleu les peres, retireu les llavors i talleu-les a bocins. En una paella foneu la mantega i incorporeu-hi el sucre de llustre. Un cop comenci a daurar incorporeu-hi les peres i flamegeu-hi el Cointreau. Deixeu-ho coure a foc dolç uns 10 min. Deixeu-ho temperar i repartiles pels gotets per sobre de la capa de panna cotta de speculoos

4.- Per a la nata safranada. En una paella en sec, escalfeu-hi els brins de safrà uns instants i els deixeu in fusionar una estona en la crema de llet calenta. Coleu-ho, incorporeu-hi el sucre de llustre i ompliu el got del sifó.  Percutiu-hi un cartutx de gas i deixeu-ho en fred unes 6 hores.

5.-Tritureu els 6 speculoos restants.


Muntatge

Una estona bans de servir, retireu els gotets de la nevera i deixeu-los temperar. A l’hora de servir incorporeu-hi la capa de nata safranada ben freda i empolsineu-ho amb una mica de pols de speculoos     

19 comentaris:

  1. Yo lo quieroooooooo!!....ahora que esta llegando el buen tiempo me inspirare en tus vasos para comer platos primaverales!!.....delicioso!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Com donen de si els *speculoos, els has tret un partit bàrbar.

    ResponElimina
  3. Alfons, todas tus recetas son impresionantes, pero hoy te has superado, qué rico tiene que estar y lo vistoso que queda, me encanta. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  4. Doncs si que han donat de sí les galetes :....t'han quedat uns gotets divins.
    petons

    ResponElimina
  5. Fa molt poc que tinc crema de speculoos, ara ja podré fer aquest gotets i altres postres! Petonets

    ResponElimina
  6. comprobado... puedo tener un ojo en esta receta,
    y el otro en la de los vasitos de mouse de mascarpone con cafe..
    tendré que venir con más tiempo.. que aqui se me van las horas..

    ResponElimina
  7. Hace también menos de un mes que no conocía la crema speculoos hasta que una amiga que fue a Perpiñan me trajo y ahora viniendo este "golet marca de la casa" ya me imagino el sabor que debe de tener,como siempre sobran las palabras,brutal¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  8. Quines postres més bones!! Ideals per un fi d'àpat de diumenge!! Bon cap de setmana. Petons

    ResponElimina
  9. Un got fantàstic per unes postres de diumenge
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Bé, ja l'hi que són els speculoos, que m'he quedat una mica així... Quines postres tan ric que has preparat, per favor!

    ResponElimina
  11. Quines bones idees tens sempre. M'acabes de inspirar, moltes gràcies.
    Petons.

    ResponElimina
  12. El toc d'espècies dels speculoos amb la combinació suau de la pera segur que fan una pannacota deliciosa. Unes postres molt originals, sobretot pel safrà! Tota una temptació per a qui com jo ens agraden aquests sabors.

    ResponElimina
  13. Ets un artista, fas uns gotets espcetaculars!

    ResponElimina
  14. Un cop més per treure's el barret!! molt bo! estes postres han de ser fines, fines! Marta

    ResponElimina
  15. A mi també m'encanten les speculoos!!!!! mmm... amb el caramel i les espècies, són delicioses.
    Han de ser uns gotets originals molt bons, amb una combianció d'ingredients ben encertada.

    ResponElimina
  16. Apa quin nivell Alfons!!!!!!! :) M'agrada molt tot el combinat: molt atrevit!

    Gràcies per "passejar-te" pel meu bloc!

    Una abraçada!!

    www.bruixesalacuina.blogspot.ch

    ResponElimina
  17. Wauuu!! que maravilla de vasito!!!. me encanta la mezcla y el toque del azafrán precioso. Besos

    ResponElimina
  18. Les galletes speculoos son les meues preferides, has fet una recepta de mestre cuiner.
    Un abraç

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails